Elsewhere Women - 576 mil avstånd
Personligt

Elsewhere Women – med 576 mil avstånd

Vi är Emma och Sandra – Elsewhere Women – två vänner som började våra liv i de djupa småländska skogarna och de saltstänkta västkustklipporna. Våra vägar i livet korsades genom en mailkonversation om flytt till Boston, USA och livet där. Emma hade då bott i Boston i ungefär ett år och Sandra var mitt uppe i att flytta dit. Väl i Boston, och en och en annan fika senare, växte det snabbt fram en fin vänskap. Mycket av denna vänskap grundar sig i att bo i ett nytt land och finna sig i liknande situationer. Vi har stöttat varandra och slagit ihjäl mycket tid ihop. Gått på mysiga dubbeldejter med våra män, som också fann varandra snabbt. Framförallt har vi pratat – om allt. Fina dagar och goa samtal ledde oss i tankarna om Elsewhere Women.

Sandra

Jag är en nyss fylld 30 åring som i slutet av maj 2017 flyttade från Göteborg till Boston. Ihop med min man bor jag i en liten, men ack så charmig lägenhet centralt i stadsdelen Fenway. Vi valde läget framför storlek vilket vi ännu inte ångrat. Det var min första utlandsflytt och något jag drömt om att göra i många år. Jag har ett par universitetsexamens i ryggsäcken, men jobbade som glasögonstylist innan flytten. Numera spenderar jag min tid som PR-ansvarig för SWEA Boston ihop med att förbättra mina webbutvecklingskunskaper. Jag planerar dessutom att snart börja konsulta/frilansa inom digital/social media. En klassisk mångsysslare med andra ord.

Jag är en riktig sociala medier-nörd som älskar den digitala världen, och spenderar nog alldeles för många timmar skrollande på mobilen. Men, jag går gärna på promenader, fotar eller besöker något av Bostons många trevliga bryggerier. Jag gillar även att fika, gå på spelningar eller att se på tok för många serier på Netflix. Att få skapa och vara kreativ är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag vill gärna tro att det var denna passion som ledde mig in i min nuvarande roll i SWEA – med stor support och uppbackning av Emma. Att Emma fångade in mig till SWEA kommer jag alltid att vara tacksam för.

Emma

Jag är en 28 åring som älskar livet med allt spännande det har att erbjuda. Jag flyttade till Boston sommaren 2016 men varit i USA mycket sedan 2013. Jag utbildade mig till socialpedagog medans min man åkte till Boston 2013 så distans är något vi är experter på. Jag älskar att äta god mat och umgås med härliga människor. Trodde aldrig jag skulle flytta till USA men blev helt förälskad i vackra, trevliga Boston, speciellt Caldwell St i Charlestown där vi bosatte oss. Jag hade bott i Boston i cirka ett år när jag fick äran att lära känna Sandra. Sandra för mig blev snabbt en vän.

Jag var med i den svenska organisationen SWEA där jag fick ett nätverk och ett volontärjobb, jag var medlemsansvarig för alla SWEAs härliga medlemmar där jag även fångade in Sandra, en stor och fin tillgång för SWEA Boston. Sandra fick mig att våga tro på ideer och idag är det hon och jag som gör detta tillsammans. Att leva i Boston var helt fantastiskt en tid som jag aldrig kommer glömma, nu är vi tillbaka i Göteborg och startar upp en vardag här vilket känns spännande med allt från lägenhetsköp till att komma in i Sverige-livet igen vilket skiljer sig på många sätt från Boston. Jag är så glad för att jag lära känna kloka, fina och varma Sandra!

 

Varför Elsewhere Women

I december 2017 var det dags för Emma att lämna Boston och flytta tillbaka till Sverige och Göteborg. Vi har dock mycket mer att prata om och dela med oss av, och med 576 mil emellan oss växte Elsewhere Women sakta fram. Det är vårt sätt att hålla vår vänskap vid liv vart vi än befinner oss och fortsätta att stötta och peppa varandra. Dessutom vill vi dela med oss av vår stora kärlek till både Boston och Göteborg, samt våra liv och erfarenheter från dessa platser. Det är två fantastiska städer som förtjänar lite rampljus och vi vill förmedla hur livet är där. USA och Sverige. Skillnader och likheter. Positiva saker och negativa. Framförallt hoppas vi kunna inspirera dig!

Vi finns här om du behöver stöd eller pepp. Kanske ska du flytta utomlands eller är nyfiken på livet USA. Kanske har du varit i en liknande situation eller också har vänner långt bort du saknar. Kanske vill du bara ha lite vardagsinspiration. Här kommer du kunna läsa om allt från att känna sig vilsen i ett nytt land till vad vi lagar för mat eller ser på för serier. Detta är vår vardag, från Boston och Göteborg och allt däremellan. Våra liv från två olika städer. Vår förhoppning är även att kunna använda Elsewhere Women som en plats för att framhäva andra fantastiska och inspirerande kvinnor.

Bloggen kommer att uppdateras en gång i veckan, men under tiden kan du gärna följa oss på Instagram eller Facebook för senaste uppdateringarna. Är det något speciellt ni hade velat att vi skrev om? Kommentera gärna och tyck till. Vi skulle bli jätteglada om du vill prenumerera – då får du även mail om när det har kommit ett nytt blogginlägg. Våra erfarenheter är liknande men våra berättelser olika – i de kommande inläggen kommer ni få läsa mer Boston och Göteborg och varför det blev dessa städer. Hoppas ni följer med på detta äventyr! Tack för att ni läser!

<3 Sandra & Emma – Elsewhere Women

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: