Boston
Boston

Flytten till Boston – Emma

För mig var flytten till Boston och att flytta utomlands en helt ny och oväntad värld, och jag var nervös på vad som skulle väntas på andra sidan atlanten. Min man var redan bosatt i Boston när jag flyttade dit så vi var på olika plan vilket till en början inte märktes. Vi trivdes bra tillsammans och att vi äntligen fick bo ihop då vi under 3 år hade distans mellan Sverige och USA. Jag trodde aldrig att jag skulle våga, vilja eller kunna flytta till USA. Om någon hade frågat mig för 10 år sedan hade jag sagt stort NEJ. Men det har varit den mest spännande, upplevelserika och bästa tiden i mitt liv. Jag har lärt mig så otroligt mycket både om mig själv och andra. Boston har verkligen satt sig fast i mitt hjärta för alltid.

 

Bicycle in Boston

Nytt liv

Boston som stad är vacker, mysig och människorna som bor där är fantastiska. Vi bosatte oss i Charlestown, en fin och mysig, gammal och historisk stadsdel i Boston där vi trivdes fantastiskt bra. När jag kom till Boston hade Viktor varit där i 3 år så han hade sin vardag, kunde alla goa hak och hade sina vänner. Framförallt hade han sitt jobb som tog upp både mycket tid och var en stor trygghet. Själv kom jag till en ny lägenhet, ny stad, nytt språk och väldigt mycket ensamhet.

Min stora trygghet var Viktor! Innan jag upptäckte SWEA var det Viktors umgänge vi hade, men för det mesta var det bara vi två. Det var jag väldigt nöjd med till en början, vi hade mycket tid att ta igen plus att jag var osäker på språket. Det var en utmaning och en speciell situation att vara “medflyttande” till Boston och att vara så kallad “hemmafru”. Det var en ny vardag och värld som tog tid att komma in i.

Street sign in Charlestown, Boston

Att skapa en vardag

För mig var det till en början väldigt svårt. Jag kände mig ensam och det var mycket tid att “döda” innan Viktor kom hem då han var den enda just då som jag umgicks med. Jag ville hem till tryggheten i Sverige, få umgås med alla och ha ett jobb. Men samtidigt var det något i mig som sa: nej jag ska klara detta, jag ska göra detta, jag behöver detta. Efter 2 månader (ja två månader kan låta länge men det tar tid att komma in ett sådant annorlunda liv mot vad man haft tidigare) så var jag inne i det nya livet bättre och jag började få ordning på en vardag. 

Jag började träffa svenska tjejer som var i samma situation som mig, gick med i organisationen SWEA där jag fick en roll som medlemsansvarig. Dessutom bestämde jag mig samtidigt för att läsa på distans från Sverige på ett universitet. Det var genom SWEA jag fick mitt kontaktnät och det var “min grej”. Det var där jag fick ta för mig, fixa träffar och umgås med människor själv. 

Jag är så tacksam för min stora trygghet Viktor men för mig var det nödvändigt att ha något eget. Vem behöver inte det? SWEA blev ett sådant forum, men samtidigt som jag kom mer och mer in i Boston-livet så var det fortfarande dagar som jag bara grät och ville till Sverige. Då undrar ni säkert, varför åkte du inte bara tillbaka till Sverige? Det är en gräns man måste komma över. Det kommer alltid finnas en trygghet som lockar och en känsla som man känner är mer bekväm men man måste våga stå emot och genom det växer man. Det är verkligen så sant!

A street in Charlestown, Boston

Återvända hem igen

Idag är jag så tacksam att jag stod emot och gjorde Boston. Jag har alltid sedan jag var en liten tjej inte vågat testa nya saker utan varit bekväm med tryggheten. Ibland lite väl mycket vilket har visat sig sätta käppar i hjulet. Så med kärleken som trygghet så var det dags att göra något nytt, våga släppa tryggheten och se vad Boston hade att erbjuda och den bjöd på en helt fantastiskt tid.

Under min tid i Boston fick jag lära känna mig själv ordentligt och jag träffade också många människor som har gjort stora avtryck hos mig. Det är helt otroligt vad man kan utvecklas bara av att släppa tryggheten litegrann. När man möter nya människor i senare ålder så har det en slags annan betydelse. Man är mer noggrann med att ”välja” vilka man vill umgås med och som gör en gott. Det kunde blivit längre tid i Boston för vi båda trivdes väldigt bra, men som jag skrev i början av inlägget så började det visa sig mer och mer att vi var på olika plan. Viktor fick ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till här i Sverige.

Jag kan ärligt säga att jag hade kunnat stannat längre men är samtidigt nöjd och ser fram emot allt vad Göteborg har att erbjuda. Nu har tiden börjat här och det har börjat bra! Jag tror allt vi kommer återvända någon gång, men inte nu. Nu blir det att njuta av allt som vi har påbörjat här i Göteborg.

<3 Emma

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: