Göteborg

Göteborg – flytten tillbaka till Sverige

Så kom dagen då vi skulle flytta tillbaka till Sverige och Göteborg. På planet hem så kom mycket känslor ikapp en. Att vi hade lämnat in lägenhetsnycklarna nere i receptionen, att vi har sagt hejdå till alla fina vänner och alla gator och områden som vi lärt känna. Det var otroligt jobbigt och det var en lång resa hem. Allt snurrande i huvudet i takt med filmerna som visades på planet.. Kanske ni känner igen det?

När vi  kom till Sverige så åkte vi direkt till Småland och firade jul och nyår, kopplade av och hade det mysigt med alla nära och kära som man varit så långt ifrån. Visste då inte så mycket om vardagen här i Göteborg. På något sätt låg allt på “paus” då vi bara landade i att vara hemma i de småländska skogarna. Åt gott lösgodis och åt svensk mat vilket är något som man verkligen uppskattar mer nu! Hur gott är inte lösgodis när man varit bosatt utomlands?

Göteborg
Här packar vi ihop vårat liv i Boston.
Den nya vardagen i Göteborg

När julledigheten var slut så kom verkligheten ikapp oss. Det var dags för Göteborg. Vi visste inte vart vi skulle i början. Allt kändes stressigt och man frågade sig många gånger; vad har vi gjort?, varför lämnade vi vår lägenhet?, varför lämnade vi en vardag som vi trivs med?. Nu var det Boston som var tryggheten. Nu skulle vi kasta oss ut igen och släppa tryggheten i Boston och skapa en ny tillsammans i Göteborg. Fördelen i Göteborg var att både jag och Viktor har bott här innan men aldrig tillsammans. Nu var det ett nytt liv i Göteborg som väntade som sambo. Det blev lägenhetsköp och en ny vardag, vi trivs bra i vår nya lägenhet. Vi har till och med blivit öbor nu vilket jag trivs väldigt bra med det:)! Hisingen is the shit! 

Göteborg
Vår nya underbara balkong
Omställningen från livet i Boston

Jag ska berätta att när man haft en vardag som man kan bestämma över helt och hållet så var det lite som en chock när jag började jobba. De första 4 veckorna var jag så otroligt trött, jag somnade tidigt på kvällarna, och det tog ett bra tag innan jag kom in i “jobblivet” igen. Man vänjer sig ganska fort vid att vara “hemmafru”, att inte har någon tid att passa, att få göra det man vill precis när man vill. Det är först nu när jag jobbar som jag inser hur lyxigt man hade det. Samtidigt som jag älskar att jobba och föredrar det framför “en pluggande hemmafru” oavsett hur charmigt det låter.

Det känns annorlunda från hur jag kände innan jag åkte till Boston. Det är så stor skillnad på Sverige och USA, Göteborg och Boston. Först när vi kom “hem” till Göteborg så kändes det tråkigt, litet och inte alls som jag hade tänkt mig. Jag blev besviken på vissa saker som jag haft högre förväntningar på men samtidigt otroligt stolt att vara svensk och ha ett land att åka “hem” till. Alla dessa känslor tror jag mycket berodde på att min hjärna fortfarande var i Boston och känslan jag hade där. Där var det ett helt annat tempo. Allt var nytt, spännande, med ett annat språk och ett annat sätt att leva. Vi kom tillbaka till Göteborg då alla var trötta på det kalla och gråa vädret. Vädret är något jag verkligen kan sakna från Boston. Det är en helt otrolig stad som alltid kommer vara en favorit på grund av att solen älskar att visa sig där borta.

Göteborg
Solen i Boston
Blickar framåt

Jag blev mer och mer taggad på Göteborg och nu sitter jag här i min blåa sammetssoffa på hisingen och trivs helt underbart bra med livet även här.  Visst saknar jag Boston, det gör jag verkligen, men på något vis var det ett äventyr vi visste skulle ta slut och som jag kan nu tänka tillbaka på att jag vågade. Jag vågade flytta utomlands. Men nu är det en ny tid i Göteborg och jag är mer erfaren på livet. Lägenhet- och bilägare som man nu är så ska vi nu bara njuta i vårsolen med en och annan suröl. Utforska nya schyssta hak och platser både på ön och på fastlandet här i Götet. Vad gör ni i Göteborg såhär års?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: