Göteborg skyline
Göteborg

Göteborg – flytten från Sverige

Flytten från Sverige och Göteborg var inte något som var lätt. Jag är född och uppvuxen i Göteborgs skärgård. Det är i Göteborgsområdet som den största delen av min familj och mina närmsta vänner finns. Det var, och kommer kanske alltid vara, min kärna. För mig leder alla vägar alltid till Göteborg. Staden som format mig. Staden jag alltid saknar. Staden som var min trygghet.

Trygghet

Ni har säkert redan märkt att både jag och Emma flera gånger har nämnt ordet ”trygghet”. Det är nämligen något som vid en flytt blir väldigt påtagligt, speciellt om den flytten är till ett nytt land. Att släppa sin trygghet och kasta sig ut i det okända är läskigt, obekvämt men också väldigt lärorikt.

Göteborg
Hejdå Göteborg!

Efter snart ett år i Boston och efter att ha lyckats bygga upp en fungerande vardag känner jag hur Boston allt mer är min trygghet nu. Missförstå mig inte, Göteborg och Sverige är alltid hemma. Ett liv jag vet hur det fungerar. Ett liv jag längtar till. Här i Boston vet jag knappt hur jag går till läkaren eller hur våra försäkringar fungerar. Allt är ett främmande system men här har vi nu äntligen en fungerande vardag. Att idag flytta tillbaka till Göteborg hade bara kastat allt upp och ner igen.

Flytten till Boston hände på bara några månader och det var mycket för oss att ordna med i Göteborg under den tiden. Det var en otroligt stressig period med mycket blandade känslor. För mig var det många personliga saker som gjorde att Göteborg och Sverige höll ett hårt tag om mig. Det var för så många andras skull jag ifrågasatte varför vi skulle göra detta. Varför vi skulle lämna allt och alla, och flytta själva till ett nytt land?

Tessla

Som några av er vet har jag och Johan en hund. Vår Tessla som varit med oss sedan hon var valp och som nu blir 7 år i sommar. Det svåraste beslutet vi behövde ta var att det var bättre för henne att vara kvar i Sverige. Vi visste inte vilket liv som väntade i Boston och vi kunde inte ta med henne för vår skull. Vi hade däremot aldrig lämnat henne till vem som helst, då hade det kanske varit bäst att ta med henne.

Efter många turer om hur det skulle bli så flyttade hon hem till mina svärföräldrar en vecka innan avresan till Boston. Nu känns det verkligen som det bästa som kunde hända. Hon har det otroligt bra där med långpromenader, utflykter och hon kan vara ute i deras trädgård varje dag. En city-hund som njuter av livet på landet. Jag hoppas och tror att mina svärföräldrar tycker om att ha henne där också.

Tessla

Flytten från Sverige

Själva flytten var en slags mållinje för all den stress och oro som varit, och trots mycket nervositet så var det en skön känsla när planet lyfte från Landvetter. När västkustens konturer försvann längs horisonten infann det sig en märklig känsla. När jag förr lämnat Sverige för semester visste jag alltid när jag skulle återvända, men denna gång slog ovissheten mig.

Landvetter fygplats

Jag har nu nästan ett år senare ännu inte varit tillbaka. Ibland funderar jag på hur det påverkar mig – att inte ha varit hemma på så länge. Hur kommer det kännas när jag väl landar på Landvetter igen. Kommer jag längta till Boston? Kommer jag inte vilja lämna Göteborg igen? Hur kommer USA ha satt sin prägel på mig?

Allt detta återstår att se helt enkelt. Förra veckan bokade vi nämligen flygbiljetter för vår första resa hem till Sverige och Göteborg i december. Det är inte än på ett tag, men det är kul att ha något att längta till. Jag hoppas kunna träffa många nära och kära under den tiden, och det ska bli mysigt med en jul hemma!

Nu börjar våren smyga sig på här i Boston med blygsamma 11 grader. Just nu har ni faktiskt bättre väder i Göteborg. När jag ser alla härliga vår-bilder från Göteborg längtar jag verkligen hem då våren i Göteborg verkligen är något speciellt. Har du varit borta från Göteborg en längre period? Vad saknar du då?

<3 Sandra

 

 

 

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: