varkanslor blommor
Boston,  Göteborg

Vårkänslor i Göteborg och Boston

Äntligen har vi vårkänslor i Göteborg och Boston. Temperaturerna har börjat stiga. Solen ha börjat skina allt mer. Människor är allmänt mycket gladare. Vi skulle gärna vilja dela med oss av våra vårkänslor och hur våren är i dessa städer.

Vårkänslor med Emma

Jag är mer väderkänslig än vad jag trodde, är det så för dig också? Jag verkligen insåg det när jag bodde i Boston där årstiderna är mer markanta och solen nästan alltid skiner. Jag märkte mer och mer då jag var där att jag blev så glad så fort det var sol. Inte bara av att jag älskar att njuta av solens värme, jag blev mer glad och kände mer pepp i allmänhet. Var jag stressad så slog solen yogan i alla lägen. Djupandas i solen är det BÄSTA. Då verkligen njuter jag!

varkanslor goteborg

Jag insåg verkligen när jag kom till Sverige att solen inte visar sig alls lika ofta här, jag blev då extra noga med att när det verkligen var fint väder försöka vara ute så mycket som möjligt! Som jag har nämnt i tidigare inlägg har jag turen att vi har balkong där jag har redan har spenderat många timmar och mer kommer många fler! I Boston hade vi inte balkong men en trevlig innergård där jag var mycket.

Våran vår har varit galen! Det har nästan varit att jag har fått nypa mig i armen. Vi fick vår underbara lägenhet där jag kommer som jag tidigare skrivit njuta ofta och länge på vår balkong som har söderläge och sol hela dagen lång. Vi har också blivit med bil, det är vårt första bilköp så det var lite nervigt att skriva alla papper och rulla iväg. Den är liksom våran nu, lilla silverpärlan som jag så fint kallar den ;). Det blev en hybrid så med lite mer gott samvete kommer det bli många road trips i vår. Nu kommer jag fortsätta njuta av många koppar kaffe i solen och samla på mig ännu mer fräknar på kinderna.

Varkanslor Goteborg

Vårkänslor med Sandra

I Boston väntade våren länge på att slå till på riktigt. Som nämndes i förra inlägget har det varit mer vårväder i Göteborg än i Boston och jag har inte riktigt haft några vårkänslor än. Det har faktiskt varit lite för kallt egentligen hela början på detta år och alla längtar just nu efter varmare temperaturer. I helgen som gick kom dock äntligen den värmen som även Göteborg haft det senaste. Lås oss bara hoppas att det fortsätter så och öka mina vårkänslor.

I Boston kan temperaturerna dock skifta ganska drastiskt, framförallt under denna tid på året. Ena stunden är det nollgradigt och snöar medan det nästa dag kan det räcka att gå ut i bara en tröja. Jag har inte lyckats så bra på sistone. Antingen har jag klätt mig för varmt eller för kallt. Nu längtar jag tills jag inte ens behöver fundera på om jag behöver en tröja på mig eller inte.

I Göteborg hade vi en härlig balkong och våren var väldigt mycket förknippad med att göra iordning den med blommor och grönt, och njuta av en öl eller två. I Boston har vi varken balkong eller innergård. Jag var rätt avundsjuk på Emmas trevliga innergård där vi både fikat och grillat ihop. Jag får istället gå till en närliggande park om jag vill sitta ute, och det funkar helt okej det med. Hade jag varit i Göteborg hade gärna suttit på en härlig uteservering med en kall öl i goda vänners sällskap eller varit på långpromenad med Tessla. Jag får istället njuta av Bostons härliga uteserveringar.

varkanslor boston

Boston och Göteborg

Det märks så fort hur ljusare kvällar och mer sol fyller kroppen med mer energi. Det är väl välkommet efter en lång och kall vinter. Tack vare ovanligt kalla temperaturer i Boston var det först förra veckan som det faktiskt började komma lite riktiga vårtecken. Äntligen har påskliljor och andra blommor börjat slå ut. Träden har lite blygsamt börjat få knoppar. Nu är det dags för allt det bruna och kala att bytas ut mot grönt och lummigt.

varkanslor boston

Skillnaden mellan Göteborg och Boston är att i Boston är sommaren ett säkert kort. Den kommer komma. Lagom till början på augusti kommer folk börja klaga och längta till svalare temperaturer. Vetskapen av att varmare temperaturer kommer gör dock vintern och även våren lite mer uthärdlig. I Göteborg och Sverige finns ju inga sådana garantier. Tack och lov för närheten till medelhavet för alla soldyrande svenskar.

Varkanslor ramberget Goteborg

Vi tycker båda att en stad alltid blir trevligare och vackrare när solen lyser på den. När våren kommer och allt känns mer levande på något sätt. Nu i ca två veckor tillbaka har alla i Göteborg verkligen blivit tagna med en käftsmäll – från iskalla vindar till nästan sommarvärme. Det känns som hela stan har värmts upp. Uteserveringarna är framplockade, mer folk är ute, det är mer färg och glada människor som är i rörelse. Emmas gammelfarmor säger dock alltid att man ska svettas in våren. Något som verkligen är värt att tänka på, men visst är det svårt :)?! I Boston räcker det dock med sol och 12 grader för att folk att klä av sig vinterkläder och ge sig ut i t-shirt och shorts. Kanske lite väl extremt. Det går inte att bedöma vad man ska ha på sig genom att titta ut genom fönstret. Vissa går väldigt lättklädda medan andra kommer med vinterjacka.

Städerna vaknar till liv

Både Boston och Göteborg har börjat vakna till liv efter vinterdvalan. Våren och sommaren i Göteborg skiljer sig mycket från hösten och vintern. Under vår och sommar känns det som staden fördubblas med folk på bara några dagar, men i själva verket är det bara att vi är mer ute. Slottsskogen, Avenyn och parkerna sätts mer i rörelse emot vad det bara var för några veckor sen. Man blir SÅ glad av det. I Boston har turisterna börjat komma. Det märks tydligt då det är mycket folk på stan, Newbury Streets uteserveringar är fulla med folk, och folk slår sig ner på gräset i parkerna och njuter av solen. De säger att våren ska vara den bästa tiden att besöka Boston, och det märks att folk passar på.

 

varkanslor boston

Vad hittar du på nu på våren? Har du några tips på bra ställen att dra iväg till över en dag som inte är allt för långt bort från Götet, eller kanske i Götet som man bara inte får missa?  Vad måste man göra en vårdag i Boston? Låt oss gärna veta! Nästa inlägg ska vi lista upp mer typiska saker som representerar våren. Håll utkik!

<3 Emma & Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: