Boston,  Favoriter

Våren i Boston

Uteserveringarna har öppnat. Turisterna har börjat komma. Men vad är egentligen typiskt med våren i Boston? Finns det kanske lite likheter mellan denna stad och Göteborg? Vi bestämde oss för att lista upp lite godbitar för våren i Boston och om det finns någon liknelse mellan städerna.

Fenway Park

I Göteborg är det många som förknippar våren med att allsvenskan kickar igång. Boston är likt Göteborg en väldigt stor sportstad och den så kallade ”Opening Day” är en tydlig markör på att våren är här. Det är då Basebollsäsongen drar igång med årets första hemmamatch. Sandra bor granne med den klassiska arenan Fenway Park där Boston-laget Red Sox spelar sina hemmamatcher. Det är USAs äldsta Basebollarena som fortfarande är i bruk. Liten, charmig, och oerhört populär arena (inte bara för Bostonbor) byggd helt i tegelsten med en härlig retrokänsla. Det märks tydligt när säsongen är igång då blir en helt annan känsla och stämning i området och på stan. Allt kommer till liv, och barerna och restaurangerna fylls. Se till att boka in en match inför ditt Boston-besök för en ”All American-upplevelse”. Och ja, en stor del av upplevelsen är att dricka öl, äta korv, sjunga med till låtar och ha allmänt kul.

Fenway Park Boston

Den berömda Yawkey Street som vid matchdagar är helt avpärrad. Här är folk påväg in till arenan för en guidad tur.

Fenway Park Boston

Tickets? Ja tack!

Fenway Park Boston

The Green Monster!

 

Boston Maraton

I Göteborg är Göteborgsvarvet en sann våraktivitet och folkfest. Ett självklart vårtecken i Boston är Boston Maraton. Mängder av löpare från hela världen kommer till stan för att springa detta historiska lopp och fira ”Patriot’s Day”. Detta ägde rum för två veckor sedan i ett par plusgrader, hård vind och ösregn. Allt annant än en vårdag men oerhört imponerande av de som kämpade till mållinjen. I år var det även fem år sedan den fruktansvärda terrorattacken där flera bomber utlöstes vid mållinjen på Boylston Street. Emmas man flyttade till Boston precis efter detta hade hänt. Tiden har verkligen gått fort.

Boston Strong

”Boston Strong” är en slogan som skapades som en del av reaktionen på bombningen av Boston Marathon i april 2013.

Våren i Boston - maraton

Den historiska mållinjen av Boston Maraton.

 

Charles River

En favorit under både vår och sommar är att hänga vid Charles River Esplanade. Ta en promenad längs vattnet, slå dig ner på en parkbänk, eller packa med dig en filt och varför inte lite picknick. Om du hellre vill vara lite aktiv kan du hyra kajak eller kanot och paddla ett par timmar på floden. Ett riktigt vårtecken är när Charles River fylls av bland annat kanoter och segelbåtar. Det går även att ta segellektioner – något som Sandras man har gjort med sitt jobb.

Våren i Boston - Charles River

Folk har redan börjat njuta av varmare temperaturer på bryggorna längs Charles River.

Våren i Boston - Charles River

Så här mysigt är det längre fram i vår när allt har hunnit bli lite grönare.

Våren i Boston - Charles River

Charles River och Boston skyline sett från Cambridge.

 

Boston Common and Public Garden

Vi båda har spenderat mycket tid i Boston Common och Public Garden. Bostons två största parker som ligger precis bredvid varandra centralt i staden. Boston Common är USAs äldsta offentliga park och egentligen inget märkvärdigare än ett härligt grönområde. Favoriten är helt klart Public Garden som är fylld av stora träd, vackra blommor och en liten damm. Vid ett första besök, speciellt nu på våren och sommaren, är det lätt att kameran går varm. Det är så fint överallt och otroligt mysigt med bron över den lilla dammen. Mitt i stan men ändå så tyst på något sätt. Kontrasten med skyskrapor och denna varma och blommande park. Man färdas som till en annan plats. Vill du supa in atmosfären till max ska du åka de charmiga svanbåtarna på dammen. Inget känns mer vårigt än det.

Spring in Boston Public Garden

I Public Garden är det populärt och mysigt att bara slå sig ner och njuta av väder och den vackra miljön.

Spring in Boston Public Garden

Den fina bron över dammen, och de otroligt charmiga svanbåtarna.

Spring in Boston Public Garden

Äntligen börjar det bli lite grönt. Denna fantastiska park är lätt en av de vackraste och mest romantiska platserna i Boston.

 

Vårblomster

Sist men absolut inte minst skulle vi vilja lyfta fram alla de vackra vårblommorna. Alla städer vaknar verkligen till liv under våren och blommorna representerar det väl. I Göteborg är järntorget i full blom med de vackra körsbärsträden och botaniska trägården är ju verkligen ett måste att besöka. Det räcker också att bara strosa runt på gator för att kunna se staden i blom. Trots att Boston är en relativt stor stad (med svenska mått åtminstone) så är den full av grönska. Det är verkligen en av de bästa sakerna med denna stad. Just nu är det magnoliasäsong och gatorna är fulla av rosa och vita blommor. Storgatan Commonwealth Avenue är full av magnoliaträd och det är fantastiskt mysigt att bara promenera, titta, och framförallt lukta. Helt ljuvligt.

Blommning på Commonwealth Ave Boston Våren i Boston Magnolia

 

Vad förknippar du mest med våren? Är det kanske brasan på valborg? Öppningen av Liseberg? En kall öl på uteserveringen? Vad hittar du helst på?

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: