Favoriter,  Personligt

Stoppa tiden

I all tid som bara springer förbi, dagar blir till veckor, veckor blir till månader, har jag nu redan varit i Sverige i 5 månader. Vart tog tiden vägen? Ibland stannar jag upp i all den tid som bara springer ifrån mig. Jag vill stoppa tiden. Det är lätt att ta saker förgivet och bli alldeles för bortskämd med livets godheter!

Jag är bortskämd. Jag bor tillsammans med min man som är det bästa jag vet och vi bor i en mysig lägenhet i Göteborg! Vi har precis köpt bil och vi båda har arbeten vi trivs med!

Det var förra tisdagen som jag väcktes upp från min bortskämda värld. Jag har mer och mer har stannat upp och känt hur bra jag har det! Jag är oändligt tacksam för det. Självklart vill jag fortsätta vara bortskämd men oj vad jag blev tagen när jag såg programmet ”Världens Viktigaste Kväll” på TV4! Inte bara att Maria Skäringe (en av mina största idoler) sjöng en helt underbar vacker låt tillsammans med Oscar Sia, det var också en insamling till barn som inte alls är bortskämda. Inte ett dugg faktiskt!

Världens viktigaste kväll

Det var många blandade tårar den kvällen. Glädjetårar rann för oss alla som hjälper dessa kämpar som krigar för sitt liv varje dag! Jag är en känslig person och alltid varit. Nära till tårar i både glädje och sorg! Det var något med detta program som jag vill dela med mig till just er. Detta program som fick mig att vara lite mer observant på sistone!

Jag tänker ibland att jag vill stoppa tiden. Bara för att få hinna njuta mer av den fina tiden jag faktiskt har här på jorden, men det är inte så lätt att stanna upp. Vi lever nu i 2018 och bara att vi vaknar varje morgon är så sjukt coolt. Att kretsloppen snurrar på och varje dag räddar vi många liv! Att vi stannar upp och förstår hur bra vi faktiskt har det och inte bara vad vi inte har!

Det kan låta kylsigt och jag är precis som vem som helst som glömmer det jag har och vill bara ha mer och mer… MEN när det kommer till en, då är det viktigt att sprida denna känsla vidare till andra tror jag!

Så från mig till er, när ni har en dålig dag, är hungriga men inte orkar laga mat, när ni kanske tar saker för givet, när allt är piss. Stanna då upp tänk på dessa små kämpar som finns runt om i världen som inte har någon bra dag. Som aldrig har det självklara att mat alltid finns att äta. Att de aldrig tar saker förgivet för de har inget att ta förgivet för.

Djupt och kanske sorgligt inlägg men ack så viktigt! Nu blir det att njuta av värmen som har kommit till Sverige, jag hoppas den är här för att stanna för den ger mig energi och hjälper mig att stanna upp ibland när livet bara tickar på!

Stor kram <3 Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: