Favoriter,  Personligt

Tankar och reflektioner från ett år i Boston

Om knappt en vecka har vi varit ett år i Boston. ETT ÅR!! Det är galet vad fort tiden går. På fredag är det redan ett år sedan jag lämnade mina underbara kollegor på Synoptik. Bara en sån sak.

Både jag och Johan slutade våra jobb i Sverige den där fredagen den 19 maj förra året. Det var en alldeles för kort och intensiv helg fylld av sista chanser att krama hejdå till nära och kära, samt att packa ihop och lämna vårt hem. På måndag morgon hoppade vi in i en taxi mot Landvetter med fyra resväskor och överfulla handbagage. Vårt liv nerpackat i några få väskor påväg mot det stora äventyret. The great unknown. Tips till er som någon gång kommer flytta utomlands, och till oss själva – ha minst en vecka ledigt innan flyttlasset går. Hur förberedda vi än var så var en helg på tok för lite tid.

Sista kvällen med gänget

Sista kvällen med gängen. Här hade vi precis gjort vår sista arbetsdag.

Ett år i Boston – utveckling

Vilket år det har varit. Jag må kanske inte tycka om allt med detta land (är det ens möjlig?), men jag gillar vad det gjort med mig. Hur jag har utvecklats som människa. Generellt är jag lyckligare än innan. Inte för att jag var olycklig, men jag är på en bana i livet just nu som gör mig väldigt glad. Jag har lärt mig att ta för mig mer och vara mer framåt. I sann amerikansk anda. Min horisont har breddats till tusen och intrycksbanken har sedan länge runnit över.

Det finns också många saker som gett mig mer ångest här. De gråa håren har aldrig varit fler än nu och min hy har inte sett så dåliga dagar sedan tonåren. Det tar kraft och energi att lista ut hur ett helt annat land fungerar. Jag blir ofta irriterad på saker på ett sätt som jag inte känner igen. Det finns så mycket saker här som gör mig arg. Det finns även mycket som gör mig glad, såklart, men omställningen var större än jag på förhand trodde. Men på det stora hela så trivs jag väldigt bra här.

Drinking beer

Det finns en väldigt massa god öl att dricka här!

Ett år i Boston – landa i livet

Jag har insett att ett år i Boston är ingenting. Fortfarande lär jag mig så mycket nya saker, och det är först nu det sista halvåret som jag har börjat landa i livet här. Börjat förstå hur saker och ting fungerar. Sånt tar tid.

Förra veckan fick jag äntligen gått igenom vår sjukförsäkring. Vi har nu under ett års tid bara vetat om att vi har sjukförsäkring, men inte kollat upp något mer. Det fanns ingen ork att gå igenom allt det förra året. Bara att faktiskt välja en försäkring var nog med huvudvärk. Här i USA får man alltså betala själv för sjukvård och är man utan försäkring, vilket många i detta land är, kan det stå en dyrt. Även med försäkring kan det bli dyrt, men du slipper bli ruinerad åtminstone. Nu känns det väldigt skönt att vi har lite mer koll utifall att vi skulle behöva sjukvård. Dock är det hela så komplicerat att jag tror att jag och Emma nog får skriva ett helt eget inlägg om det längre fram.

Ett år i Boston – kommande tid

Att detta första år redan är förbi medför olika känslor. Det får mig att inse hur länge vi ska vara borta från Sverige och våra nära och kära, samtidigt som jag inser att de kommande åren kommer gå lika snabbt. Det är då stressen kommer med allt jag vill hinna uppnå och göra under vår tid i Boston. Det är den där känslomässiga bergodalbanan. Den är konstant.

Ihop med detta försöker jag ändå njuta för fullt av nuet. Det är min första vår i Boston och det är fantastiskt hur allt blommar ut och blir grönare. När jag promenerar i vår närliggande park blir jag påmind om varför jag tycker så mycket om att bo just i Fenway. Det är så mycket storstad och natur i ett. Den bästa blandningen.

The Fens Boston

Lagom till vår ett årsdag som Boston-bor ska vi till helgen åka till en liten stuga (Getaway House) i New Hampshire med ett annat svenskt par. Det ska bli otroligt mysigt och det är (sjukt nog) vår första semester på över två år, och mina första nätter borta från lägenheten sen vi flyttade in. Galet.

Om drygt en månad kommer en stor del av min familj hit och då blir det semester på riktigt. Är så roligt att få besök! Vad har ni för semesterplaner? Något spännande på gång eller har ni nyss varit iväg? Kommentera gärna!

<3 Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: