Boston,  Favoriter,  Utflykt

Getaway weekend

 

Cabin in the woodsGetaway cabin

 

 

Getaway cabin

Förra helgen var jag och J på helgutflykt ihop med goda vänner. Vi hade ett par månader tidigare bokat en stuga via Getaway. Hela deras konceptet var för trevligt för att stå emot. De marknadsför sig mot stadsbor som på ett enkelt sätt vill komma ifrån en stressfylld vardag och hitta ny energi i små stugor i skogen. Att koppla från all form av digital närvaro och istället bara vara, och detta på bara 1,5 timma från Boston. Taget!!

En helg i skogen

Helgutflykt

Väl efter vi hade bokat fick vi reda på att vi skulle till New Hampshire, och samma dag som in-checkning fick vi exakt adress. Vart det var kommer jag inte att berätta, ni får nöja er med New Hampshire. Måste ju hålla kvar mystiken för er som vill göra en liknande tur själva! Lyxigt nog hade vi bokat stugan fredag till söndag. En hel helg att hämta ny energi och samtidigt vara i goda vänners lag. Efter ett år i Boston och över två år utan någon riktigt semester var denna helgutflykt efterlängtad, minst sagt.

Lägereld

Lägerend

Lägereld

Lägereld

Vi lämnade Boston redan vid lunchtid på fredagen för att dels slippa den värsta trafiken, men framförallt komma fram i tid och njuta av eftermiddagen på plats. Vilken underbar helg det blev. Att bara kunna öppna en dörr och kliva rakt ut i naturen, grilla, sitta ute och äta – allt sådant är så extra lyxigt när vi i vanliga fall varken har någon balkong eller innergård. Så jag försökte verkligen supa in det. Och visst är det något speciellt att vara på landet, i skogen, och inte bry sig om något? Att slänga på sig bekväma kläder med omatchande skor. Lukta lite rök från allt eldande, men inte bry sig. Frihet är det!

S'mores

Stugan var verkligen superfin – modern och fräsch – och innhöll allt vi kunde behöva. Vi satt ute, drack öl och grillade en massa god mat. Vad mer behöver man egentligen? Jo nämligen S’mores! En amerikansk sötsak som hör ihop med campinglivet. Du grillar en marshmallow som du sedan ihop med en bit choklad lägger mellan två grahamskex. Äckligt gott!

På hike På hike På hike På hike

Tyvärr var lördagen lite grå och regnig så vi beslöt oss för att åka till en närliggande park för en liten hike. Vandringsstigen var lite längre än vad vi på förhand trodde. Efter ett tag beslöt vi oss för att vända tillbaka och det blev trots allt en härlig tur på runt två timmar. Väl tillbaka i stugan blev det tacos innan vi tog oss till ett litet bryggeri som låg på en gård i närheten.

Bryggeri USA Bryggeri USA Bryggeri USA

Detta charmiga bryggeri hade bara varit öppet sedan februari men var väl genomtänkt med trevlig inredning och riktigt god öl. Favoriten var helt klart bryggerihunden Charlie. En busig ett årig ’rescue dog’ som blev vår nya kompis (men ja, saknaden av Tessla blev väldigt påtaglig). När vi skulle betala och gå ville alla (5 personer) i baren prata med oss (välkommen till underbara USA). Det visade sig att en tjejs mamma var svensk. Världen är liten och vi svenskar är verkligen överallt. Vi fick även em massa tips på andra saker att göra i New Hampshire. Nu vet vi en bergsväg som tydligen ska vara helt fantastisk att göra motorcykel på, speciellt på hösten (trots att vi sagt att ”nej, vi kör inte MC” haha). Amerikanerna är verkligen härliga på det sättet. Pratglada, öppna och välkomnande (även om jag vet att det inte är så i alla fall).

cabin in the woods

Ska du på semester till USA och vill göra något annorlunda så kan jag verkligen rekommendera en liknande helgutflykt. Kanske bor du som jag här i Boston eller USA. Getaway finns även i anslutning till andra städer här på östkusten, såsom New York.

Borta bra men hemma bäst. Så är det. Det var en underbar helg i skogen, men också skönt att komma tillbaka till stan och Fenway som vi tycker så mycket om!

♡ Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: